vineri, 12 februarie 2010

Ciorba de vitel.



Necesarul pentru ciorba de vitel este:
1 kg carne de vitel
1 ceapa mare
2 morcovi
1 pastarnac
1 radacina patrunjel
4-5 cartofi
1 dovlecel
1 ardei gras mare
telina
rosii sau rosii in bulion
sare, 1 foaie de dafin
1 lingura vegeta
bors
smantana
leustean sau tarhon

Carnea se spala si se pune la fiert in apa cu sare.Dupa ce a dat 2-3 clocote, se arunca apa se spala carnea si se pune din nou la foc in apa curata.
Se fierbe la foc min cca 1 ora si jumatate.
Se adauga radacinoasele taiate marunt, adica morcovul, patrunjelul, pastarnacul, telina si ceapa. Se adauga o lingura de vegeta, foaia de dafin si se lasa la foc mic inca 30 min.





















Se adauga si cartoful taiat cubulete, ardeiul gras, dovlecelul, si apoi rosiile.
Se mai lasa sa fiarba inca 30 minute, si spre final se acreste  cu bors.
La sfarsit se adauga verdeata tocata marunt.
Se serveste cu smantana.






 
 


Sa ne fie de bine!!

15 comentarii :

  1. Miam miam, arat bineeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Laura! Este si bunaaaa rau....fierbinte si cu ardei iute binenteles...:-)

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata asa de buna!(si poza arata grozav!)
    Am niste premii pentru tine!
    Iti doresc un weekend placut si "Happy Valentine's Day!"xxx

    RăspundețiȘtergere
  4. Am venit la tine in vizita si mi-a placut asa ca voi mai reveni.
    Pe curand si o seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  5. Maria, ma bucur foarte mult ca ai ajuns pe blogul meu, si te mai astept cu drag!!

    RăspundețiȘtergere
  6. La necesar presupun ca in loc de 4-5 morcovi trebuiau sa fie 4-5 cartofi ... nu-i asa ?

    RăspundețiȘtergere
  7. Asa este anonim...:-) Se pare ca m-am grabit.

    RăspundețiȘtergere
  8. multumesc pt reteta! Familia a fost tare incantata . Un an nou cu sanatate si .... multe retete delicioase!

    RăspundețiȘtergere
  9. Joana ma bucur ca v-a placut, este pe primul loc la noi in familie. Sarbatori fericite si multa sanatate! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  10. Pe langa faptul ca esti foarte talentata esti si foarte draguta! Iti urez numai bine! Multumesc pentru reteta! :*

    RăspundețiȘtergere
  11. Naina, spune-mi, te rog, daca am carne de manzat trebuie sa o fierb tot o ora si jumatate in apa curata sau mai mult? Multumesc anticipat. Claudia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Claudia carnea se fierbe pana se inmoaie si incepe sa cada de pe oase. Eu o fierb si mai mult cateodata, secretul este sa fiarba la foc mic numai asa va fi ciobita gustoasa si limpede.

      Ștergere
  12. Iti multumesc frumoooosss! Te pup

    RăspundețiȘtergere

Print

Print Friendly and PDF