luni, 15 februarie 2010

Supa cu galuste


Pentru supa avem nevoie de:
500 gr carne de pui (pulpe, piept, aripi)
1 ceapa
2 morcovi
1 telina
1 pastarnac
1 lingurita sare

Pentru galuste ne trebuie:
2 oua
1 lingura ulei
5 linguri gris
sare

Carnea se pune la fiert cu sare. Prima apa se arunca, se spala carnea si se pune din nou la fiert cu legumele taiate mari, si sare. Se lasa sa fiarba la foc mic cca 1 ora.
Dupa ce carnea si legumele au fiert, se scot cu o paleta.


Intre timp se prepara galustele astfel: ouale se bat cu sare, ulei si gris. Se amesteca toate foarte bine. Secretul este sa le faceti cu cca 15 minute inainte de a le pune in supa. Daca compozitia rezultata vi se pare prea moale, mai adaugati gris, daca este prea tare mai adaugati putin ulei.
Se pun in supa cu ajutorul unei linguri trecuta prin apa rece si acoperim oala cu un capac.
Asteptam 5 minute si punem un paharel de apa rece peste galuste, punem capacul la loc.
Dupa ce galustele au fiert punem in supa morcovii, potrivim de sare si gata supa. 
Cine vrea, poate sa lase si carnea in supa. 
Cu restul legumelor putem face o supa crema de legume cu ajutorul blenderului.

Pofta buna!!

4 comentarii :

  1. supa din asta facea mami cand era mica si era tare gustoasa.eu n-am facut niciodata dar acum ca vad la tine parca mi-e pofta.o zi buna

    RăspundețiȘtergere
  2. Sarah te sfatuiesc sa o faci ca este foarte buna, iar galustele nu sunt greu de facut...sau te invit la o portie..:-)

    RăspundețiȘtergere
  3. e cea mai buna,te soate din orice boala !

    RăspundețiȘtergere
  4. Naina, fantastic cum arata supele din colectia ta!

    eu de obicei nu reusesc asa, si-s lenes ;-), de obicei comand mancare, ciorba din oferta lor: http://www.netpizza.ro/supe_ciorbe

    RăspundețiȘtergere

Print

Print Friendly and PDF