luni, 24 mai 2010

Lasagna



La cererea audientei mai mici din casa, astazi am facut lasagna.
Ingredientele sunt:
500 gr carne de porc
500 gr carne vita
foi de lasagna
2 cepe
1 morcov
200 ml suc de rosii
4 oua
200 ml smantana
50 ml lapte
100 gr cascaval
cimbru
sare si piper

Ceapa si morcovul se taie marunt si se calesc in putin ulei.
Se adauga carnea tocata si se mai lasa la foc mediu cca 20 minute.
Se adauga bulionul, cimbru, sare, piper si se mai lasa sa fiarba 15 minute. Poza este cam neclara din cauza aburilor..:-)
Intr-o tava sau vas de yena, cum este in cazul meu, punem putin sos cu carne. Asta va impiedica foile de lasagna sa se arda. Peste sos punem foi de lasagna, jumatate din sosul cu carne, din nou foi, restul de sos iar deasupra foi.
Ouale se bat cu smantana, laptele si se toarna peste ultimul rand de foi. Se presara cascavalul ras si se da la cuptor la 180 grade cca 40 minute sau pana cand se rumeneste.

Dupa ce o scoatem din cuptor, lasagna trebuie lasata sa se raceasca cel putin tot atata timp cat a stat la copt, numai asa se va taia in portii frumoase. 
Eu am taiat-o mai devreme, ca nu mai aveau spectatorii rabdare. 
Mirosul te innebuneste...
O portie si pentru voi...
Pofta buna!!!

duminică, 23 mai 2010

Clatite cu branza la cuptor


Acest desert este un deliciu, si nu exagerez deloc cand spun asta. Eu zic ca nici nu este greu de facut.
Ingredientele sunt:
10 clatite, reteta de clatite o aveti aici

Pentru umplutura:
500 gr branza de vaci proaspata
4 galbenusuri
100 gr zahar
zahar vanilat
coaja rasa de lamaie (sau portocala)

Pentru sosul de vanilie:
4 galbenusuri
200 ml smantana de gatit
zahar vanilat burbon
2 linguri zahar pudra

Dupa ce am facut clatitele, facem umplutura astfel: branza de vaci se amesteca cu zaharul, galbenusurile, si aromele.


Se umple fiecare clatita, se ruleaza si se aranjeaza in tava.

Albusurile se bat bine cu un strop de sare, si la final 2 linguri de zahar pudra. Punem peste clatite si dam la cuptor pana cand albusurile s-au rumenit (10-15 minute).


Dupa ce am bagat clatitele la cuptor, facem sosul de vanilie. Galbenusurile, zaharul, smantana si zaharul vanilat le punem intr-o oala in bain-marie, si amestecam tot timpul pana se ingroasa.

Clatitele se servesc cu sosul de vanilie cat sunt inca calde.

Pofta bunaaaa!!


Retea este luata de pe blogul lui Adi Hadean

luni, 17 mai 2010

Pui pe sticla


Puiul preparat asa este foarte des consumat la noi in familie.
Cea mai bucuroasa sunt eu, ca este usor de facut..:-)
Puiul se condimenteaza foarte bine, se pune pe o sticla plina cu apa.
Se aseaza intr-o tava cu apa si se da la cuptor cca 2 ore.


Dupa 2 ore arata cam asa


Noi l-am servit cu piurre si salata de varza, dar merge foarte bine si cu un orez cu curry.

Pofta buna!

sâmbătă, 15 mai 2010

Salam de biscuti


Astazi am facut salam de biscuiti. De mult ma gandesc sa-l fac si tot aman, nu stiu de ce, poate pentru ca este prea simplu de facut..:-) A iesit un deliciu...ma laud singura.:-P
Sa va spun si ingredientele:
800 gr biscuiti
3 linguri zahar
3 linguri cacao
600 ml lapte
50 gr unt
3 linguri miere
3 linguri nutella
esenta rom

Laptele se pune pe foc si cand se incalzeste binisor punem in el untul, mierea si nutella.
Dam deoparte si ne ocupam de biscuiti.

Biscuitii jumatate i-am facut cu robotul, jumatate rupti cu mana.


Amestecam biscuitii cu zaharul si cacaoa si amestecam foarte bine.

Peste ei turnam laptele putin cate putin pana si amestecam foarte bine. Punem si esenta de rom. Se mai pot pune nuci, stafide sau rahat.
Punem in folie si dam la frigider cateva ore. Cel mai bine este de seara pana dimineata.

Poftiti la desertul copilariei!

sâmbătă, 8 mai 2010

Cartofi cu smantana


Cartofi cu smantana de astazi sunt un fel de budinca de cartofi.
Sunt foarte, foarte buni mai ales daca aveti si copilasi mai mici adica pe la 1 an....sigur le va placea si lor.
Reteta este una extrem de simpla.

Ingrediente:
1 kg cartofi
ulei de masline cam 50 ml
100 ml smantana
200 gr branza de vaci
3 oua
sare si piper alb

Cartofi se fierb in coaja. Dupa ce s-au fiert ii curatam si ii taiem cubulete. Se pun in tava, adaugam uleiul de masline si dam la cuptor pt 15-20 minute.
In acest timp preparam amestecul de smantana, ou, branza de vaci si condimentele. Turnam in tava peste cartofi si dam la cuptor la 175 grade pana se rumenestc.
Cam asa sa arate:
Se servesc ca si garnitura sau numai cu salata.

vineri, 7 mai 2010

Pizza cu blat crocant


Ingrediente
3 cani faina alba
1 cana gris
cca 2 cani apa (mie mi-au intrat cam 1si jumatate)
2 linguri ulei de masline
maiaua facuta din putin lapte caldut, drojdie si o lingurita zahar

Amestecam grisul cu faina, punem putina sare, uleiul de masline iar apoi maiaua. Amestecam foarte bine.
Incepem sa pune cate putina apa si framantam foarte bine, cca 10-15 minute, pana cand aluatul devine elastic si se desprinde de pe maini. Se lasa la dospit 30-40 minute.

Dupa ce a crescut impartim coca in 4, intindem fiecare bucata cu sucitorul si ii dam o forma rotunda Il punem in tava tapetata cu putina faina.
Punem sosul de rosii amestecat cu oregano.

Punem si restul de ingrediente: cascaval sau mozzarela de preferat, sunca, ciuperci..
Ingredientele mele sunt cele cerute de audienta....ca altfel mergeau si masline, ceva legume, dar si asa a iesit de nota 10.


Dam la cuptor pentru 15-20 minute, depinde de cuptor.
Mie mi-au iesit 4 pizza foarte mari.
Nu uitati de ketchup si...un pahar cu bere rece!
Pofta buna!

joi, 6 mai 2010

Clatite cu banane


Reteta de clatite o gasiti AICI , umplutura si prezentarea este dupa imaginatia fiecaruia.
Mie imi plac cu putina nutella, banana, frisca si topping de capsuni.....cam multe, nu?


Pofta buna!


Print

Print Friendly and PDF