luni, 30 ianuarie 2012

Cum se face zaharul vanilat



Nimic nu se compara la un desert cu vanilia proaspata din pastaie.
Cel mai bine este sa ne facem noi acasa zaharul vanilat.
Este o metoda foarte simpla si ieftina de a obtine zahar aromat cu vanilie in casa.

Avem nevoie de:
600 gr zahar
3-4 pastai de vanilie

Pastaia de vanilie de calitate trebuie sa fie elastica, iar bobitele din interior sa fie umede, putin unsuroase.
Pastaia se aseaza pe o suprafata curata cum ar fi un tocator de lemn sau blatul de lucru. 
Cu un cutit se despica pastaia pe jumatate de-a lungul pastaii.
Bobitele se afla in interiorul pastaii, doar treceti lama cutitului si adunati-le ca in poza de mai jos.

Acestea sunt bobitele de vanilie.

Amestecam zaharul cu bobitele de vanilie.
Punem totul intr-un borcan unde punem si pastaile ramase.
Punem borcanul intr-un loc intunecos si uscat, avand grija sa-l scuturam din cand in cand.
Dupa cca 4 saptamani se poate folosi le deserturi.


Este foarte aromat.

6 comentarii :

  1. E cel mai bun!
    Merita sa dai ceva banuti pe o pastaie de vanilie si sa faci o gramada de zahar vanilat :D
    Uneori eu il mai pun in borcane cu forme deosebite si le dau cadou ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Am facut si eu...........sincer are un gust foarte puternic si chiar amarui in prajituri.Ce-i drept niic cel din comert nu e bun,dar cel facut in casa ama ajuns sa nu-l mai folosec .Schimba gustul prajituri si dadea o tenta de amar....posibil sa iti placa.O zi buna

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nadina poate ai pus prea multe pastai. Mie imi place, chiar prea mult...:-)

      Ștergere

Print

Print Friendly and PDF