luni, 14 mai 2012

Gazpacho Andaluz


Gazpacho este o emblema a Andaluziei, cea mai mare si mai sudica regiune a Spaniei. Este o supa de legume rece, numai buna sa stinga arsita verilor incinse.
Se prepara foarte usor si nu necesita tratament termic. Gazpacho este un preparat plin de vitamine, fiind recomandat in curele de slabire, asadar il puteti consuma si in cazul in care tineti regim de slabire.

Ingrediente:
3 kg rosii bine coapte
2 ardei grasi rosii
2 ardei grasi verzi
2 cepe mici
4 castraveciori
4 catei de usturoi
50 ml otet de vin
100 ml ulei de masline
4 felii paine alba
sare, piper.

Legumele se spala si se taie cuburi maricele. 
Painea se pune la inmuiat in apa rece, apoi se amesteca cu legumele intre-un castron.
Adaugati otetul, uleiul, sare si piper dupa gust.
Se mixeaza toate legumele cu ajutorul unui blender, iar piurreul rezultat se trece prin strecuratoare. Verificati daca mai are nevoie de sare si pastrati-l la rece pana la servire.
Se manaca din boluri, iar deasupra se presara ou fiert tare taiat marunt, castravecior sau ceapa verde taiate si ele marunt.
La fel de bine se poate manca si cu crutoane.

Pofta buna!

3 comentarii :

  1. nu am mancat asa ceva dar la cum arata cred ca e o nebunie:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesant gazpacho-ul tau! Am sa-l incerc la vara cand or aparea rosiile de gradina .

    RăspundețiȘtergere
  3. Pansy este un deliciu, sa-l incerci neaparat.

    RăspundețiȘtergere

Print

Print Friendly and PDF