sâmbătă, 30 iunie 2012

Cupcakes cu frisca



Zilele trecute am facut o portie de INDIENE de la care mi-a ramas frisca.
Cum frisca nu se poate pastra, mai ales ca este facuta cu smantana naturala, am facut repede  aceste minunate cupcakes care sunt extrem de usor de facut.
Reteta de cupcakes o gasiti AICI, este ce pe care o folosesc si la cupcakes cu levantica.
Dupa ce facem cupcakes-urile, trebuie lasate sa se raceasca complet, apoi se pune frisca.
Smantana din care se face frisca trebuie sa fie mai grasa, minim 25% grasime, si neaparat sa fie rece.
Smantana se bate cu mixerul pana ajunge la consistenta dorita, se adauga zahar pudra dupa cat de dulce vreti sa fie.

Simplu si delicios...

luni, 18 iunie 2012

Pateuri cu branza


Ingrediente:
1 pachet aluat de foietaj
500 gr branza rasa (sarata sau dulce)
2 oua
1 galbenus amestecat cu 2 linguri de lapte pentru uns pateurile

Foietajul  se lasa sa se decongeleze cateva ore.
Se portioneaza cu ajutorul formelor de strudel pe care le vedeti in imaginile de mai jos.
Daca nu aveti asa ceva, le taiati cu cutitul in patrate pe care le impaturiti sub forma de triunghi.
Branza se amesteca cu ouale (daca va place puteti adauga si putin marar).
Se pune in fiecare forma o lingurita de umplutura.
Se inchid formele apasand marginile bine.
Pateurile rezultate se aseaza intr-o tava pe hartie de copt.
Pentru a nu se desface in timpul coacerii, se face o mica crestatura cu cutitul pe fiecare.
Se ung cu galbenus de ou amestecat cu lapte.
Se coc la 180 grade pana se rumenesc.
Ce sa va urez pe caldurile astea....nu uitati berea....:-))

joi, 14 iunie 2012

Cupcakes cu levantica



Cupcakes sunt o prajitura la moda, care se poate prepara in foarte multe moduri, cu blat de vanilie, cacao, scortisoara .....si frosting delicat si aromat in multe culori si arome.
De frumusetea lor nu mai vorbim, par bijuterii culinare...
Se spune despre aceste cupcakes cum ca erau coapte in cescute, sau ca ingredinetele folosite erau masurate in cescute. 
S-ar traduce ca si o prajitura cat o cescuta sau un tortulet mic special conceput pentru o persona.

Ingredientele sunt pentru 12 bucati.
160 gr zahar
120 gr unt
2 oua
vanilie
putina sare (cat luati intre degete)
180 gr faina
85 ml lapte
1 praf de copt
Pentru frosting
250 ml frisca lichida
300 gr ciocolata alba
2 lingurite levantica
colorant wilton mov

Intr-un bol amestecam ingredientele uscate (faina, sarea si praful de copt).
Untul la tempratura camerei il frecam bine cu zaharul cca 4-5 minute, adaugam ouale, vanilia si mixam bine. 
Peste compozitia cu unt punem ingredienetele uscate, amestecam bine iar apoi turnam incet laptele.
Compozitia rezultata se imparte in cele 12 hartiute asezate in tava speciala.
 Se dau la cuptor la 180 grade pentru fix 20 minute.
Se lasa sa se raceasca si ne ocupam de crema.
Daca puteti, crema este bine sa o faceti seara, pentru trebuie sa stea cateva ore la frigider.

Prepararea frostingului
Intr-o craticioara punem frisca si o incalzim pe foc, fara a o lasa sa fiarba, apoi punem levantica. Luam craticioara de pe foc si acoperim cu un capac. Lasam sa se infuzeze 15 minute apoi strecuram amestecul.
Topim la bain-marie frisca cu ciocolata rupta bucati, iar la sfarsit adaugam colorant.
Lasam frostingul sa se raceasca la frigider 4-5 ore sau peste noapte.
Se  mixeaza pana la obtinerea unui creme si cu ajutorul unui posh punem frostingul peste cupcakes-urile reci.
Enjoy!


Reteta este luata de pe blogul lui Edith, adica de aici.

luni, 11 iunie 2012

Placinta Dobrogeana


Placinta Dobrogeana se poate face in varianta dulce sau sarata, dupa placul fiecaruia, sau dupa cum aveti branza prin frigider.
Ingrediente:
1 pachet foi de placinta
700 gr branza de vaci
500 gr smantana
5 oua
125 gr unt topit
Daca preferati placinta dulce puneti zahar si stafide.

Branza de vaci se amesteca cu jumatate din smantana.
Se ung pe rand cu unt topit 2 foi de placinta si se suprapun.
 Peste foi se pune o mica parte din branza amestecata cu smantana si se intinde pe toata suprafata foilor.
 Se ruleaza foaia cu grija si se aseaza in tava unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt.
La fel se procedeaza cu toate foile.
Daca aveti tava mai mica, si nu va intra 6 bucati de placinta, puneti 3 foi de placinta in loc de 2.
 Se unge cu unt topit si se inteapa pe alocuri cu furculita.
Ouale se bat bine cu restul se smantana si se toarna peste placinta in tava.
 Se da la cuptor la foc potrivit pentru 45 minute, sau pana se rumeneste.
Dupa plac se serveste pudrata cu zahar pudra.
Nu uitati paharul cu bere rece!


Print

Print Friendly and PDF