vineri, 25 ianuarie 2013

Chiftelute cu ardei iute

Le mai puteti spune si chiftelute cu surpriza....una iuteee...:)
Reteta de astazi este una delicioasa si cat se poate de simpla.
Chiftele se pot face din carne de pui, curcan, porc sau amestec de porc cu vita, asa cum am facut eu acum.
Ingredientele necesare sunt:
500 gr carne tocata
2 oua
1 morcov ras

1 ceapa rasa (si scursa de zeama)
2-3 linguri pesmet
2 catei de usturoi zdrobiti (optional)
sare si piper dupa gust
putin marar (optional)

Pentru interiorul chiftelelor avem nevoie de:
1 ardei iute tocat marunt (fara seminte)
putin cimbru uscat
Treaba este simpla si rapida. 
Amestecam carnea tocata cu ouale, morcovul ras, ceapa rasa si scursa de zeama, pesmetul, usturoiul (daca alegeti sa puneti), sarea si piperul...iar daca vreti si marar tocat fin.
Dupa ce ati amestecat carnea bine cu ingredientele, luati cate putin in mana si formati bilute. Este bine sa le faceti cat mai uniforme, sa nu fie una mica si alta mare.
Eu am o cupa de inghetata ceva mai mica decat cele normale, si le fac cu ea, ca in poza de mai jos.
Daca aveti o cupa de inghetata mai mare, va sfatuiesc sa nu dati forma chiftelelor cu ea, pentru ca la prajit acestea nu se vor patrunde...deci cupa sa fie mica.
In fiecare chifteluta se face cu degetul o gropita in care vom pune putin ardei iute tocat si chimbru.
Inchideti chifteluta  in asa fel incat umplutura sa fie cat mai in mijloc.
Chiftutele se dau prin foarte putina faina si se prajesc in ulei incins pana se rumenesc.
Se servesc cu diferite garnituri (orez, paste, cartofi), cu salate, sosuri sau mustar.
Sa fiti sanatosi!







Un comentariu :

  1. Cu siguranta sunt tare bune,,,,mie imi place tot ce-i iute,dar din pacate nu prea folosesc din cauza sotului,,,,,care are baiuri cu stomacelul,dar vin la tine!!!!!!pupp!!

    RăspundețiȘtergere

Print

Print Friendly and PDF