vineri, 4 ianuarie 2013

Spaghette Carbonara



Dupa parerea mea pastele sunt un deliciu. Sunt foarte usor de facut si nu necesita mult timp de preparare.
Pentru pastele de astazi avem nevoie de:

100 gr spaghette
80 gr parmezan ras
100 gr costita afumata taiata cubulete
1 lingura ulei de masline
1 ou intreg si 1 galbenus
cateva fire de patrunjel verde tocat
sare si piper

Incepem prin a pune pastele la fiert in apa cu sare, amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca.
Ouale se bat bine cu sare, piper, patrunjelul tocat marunt si parmezanul ras.
Intr-o tigaie punem o lingura de ulei de masline si costita taiata cubulete.
Costita se rumeneste bine pana ce devine crocanta.
Se adauga un polonic din apa fiarta de la paste.
Pastele fierte se strecoara si se pun in tigaie peste costita. Se lasa sa mai fiarba impreuna cu costita pentru a lua gustul de afumatura.
Se da focul la mic si se adauga compozitia de oua. Se ameteca usor si se stinge focul.
Se potriveste de sare si piper.
Pofta buna!

Reteta este a domnului Antonio Passarelli, si a fost preparata in emisiunea "Chef dintre vedete" de  Daniela Nane si Adrian Daminescu.

Un comentariu :

  1. O bunatate, iubesc pastele la nebunie :d dar de cele mai multe ori le fac cu sos de rosii in diferite variante dar intotdeauna este binevenita o reteta diferita asa ca am notat-o. Felicitari!!!

    RăspundețiȘtergere

Print

Print Friendly and PDF