sâmbătă, 21 septembrie 2013

Ciorba de cartofi cu afumatura

 Ce poate fi mai bun pe o vreme rece ca asta decat o ciorba fierbinte, acrita cu bors si devorata cu ardei iuteee, ....cat sa-ti treaca frigul.

Pentru minunatia asta de ciorba aveti nevoie de:
1 kg scarita afumata (sau ciolan)
3 cartofi mari
1 ceapa maricica
1 morcov
1 ardei gras
bors
3 galbenusuri
300 ml smantana
1 legatura leustean
sare (daca mai este cazul, afumatura este de obicei sarata)

Intr-o oala mai maricica (a mea are 5 l), punem la calit in ulei incins ceapa, ardeiul (tocate marunt), si morcovul taiat rondele.
Amestecati mereu, sa nu se arda legumele, si dupa cca 5 minute adaugati afumatura spalata bine si taiata bucati.
Adaugati apa fierbinte, cat sa umpleti oala, si lasati sa fiarba la foc potrivit pana ce carnea este fiarta si moale....apoi adaugati cartofii taiatii cubulete.
Dupa ce s-au fiert cartofii adaugati borsul, lasati sa dea cateva clocote si stingeti focul.
Separat intr-un castron bateti galbenusurile cu smantana. 
Luati cate putin din ciorba si puneti peste smantana amestecand usor, asa se aduce smantana la temperatura ciorbei si evitati taierea acesteia cand o puneti in oala.
Puneti smantana in ciorba si amestecati usor.
Potriviti de sare, daca mai este cazul si adaugati leusteanul tocat marunt.
Se serveste fierbinte cu paine proaspata si ardei iute.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Print

Print Friendly and PDF