miercuri, 2 octombrie 2013

Cheesecake cu sos de zmeura

Cand merg la Mall si am timp, nu ratez niciodata o felie de cheesecake la cafeneaua aia faina cu numele de Starbucks...ca sa nu mai zic de cappuccino cu aroma de alune ...hmmm.
Binenteles ca putem sa ne facem si noi acasa cheesecake...sa mancam cand vrem cu prietenii ....sau intr-o seara cu oaspeti greu de impresionat, gen soacre...:-))))
Este o reteta foarte usoara si cel mai mult imi place ca se face azi si se mananca maine...asta pentru cand ai musafiri..... nu te mai aglomerezi cu desertul in ziua cu pricina, doar il scoti din frigider si il montezi pe farfurie.

Ingedientele necesare sunt:
Pentru blat
300 gr biscuiti digestivi
125 gr unt 
Pentru prima crema
400 gr crema de branza Philadelphia 
100 gr zahar pudra
2 oua
1 pliculet zahar vanilat
putina esenta de vanilie
A doua crema
50 gr zahar pudra
400 ml smantana grasa
1 plic zahar vanilat

Blatul se obtine zdrobind biscuiti in robotul de bucatarie, sau ii puneti intr-o punga si ii bateti ca pe snitele....pana se fac ca si pesmetul.
Puneti peste ei untul topit, amestecati bine si intindeti compozitia obtinuta intr-o tava de tarta cu fund detasabil.
Nivelati biscuiti sa obtineti un strat uniform, si dati tava deoparte.
Prima crema se face amestecand crema de branza cu zaharul pudra, zaharul vanilat, vanilia si ouale. 
Compozitia se pune peste blatul de biscuiti si se da la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru cca 20 minute. Crema trebuie sa se incheage, avand grija sa nu se rumeneasca.
Cea de-a doua crema se obtine amestecand smantana cu cele 50 gr zahar si zahar vanilat pana se omogenizeaza.
Se toarna peste prima crema si se mai da tava la cuptor pentru 10 minute.
Se lasa cheesecake-ul sa se raceasca la temperatura camerei, apoi se pune la frigider peste noapte.
Se portioneaza si se serveste cu diferite sosuri (eu am ales de zmeura), sau cu fructe proaspete.

 Delicios!!!

2 comentarii :

Print

Print Friendly and PDF