miercuri, 3 septembrie 2014

Rata la cuptor




Dupa o vacanta mai lunga decat mi-am propus in aceasta vara (ma refer la postarea pe blog), revin cu o reteta de sarbatoare.
Zilele trecute am luat de la Lidl rata proaspata si foarte frumoasa ... daca gasiti, va recomand sa cumparati cu incredere... este ok ca si pret si foarte bine curatata.
In mod normal eu o fac duminica la pranz, insa merge oricand aveti pofta de rata sau aveti musafiri.

Aveti nevoie de:
1 rata 
1 ceapa
1 morcov
1 ardei gras
1 telina mica
sare, piper 

Rata se curata de pene, in cazul in care mai are...
Dupa ce i s-au scos maruntaiele, se spala bine si se sterge cu prosop de hartie.
Legumele se curata de coaja si se taia in bucati mari.
Legumele se sareaza-pipereaza bine, apoi umpleti rata cu ele.
Condimentati putin rata si pe piele.
Se inchide rata cu 2-3 scobitori ...
... si se aseaza intr-o tava termorezistenta fara sa puneti nici un fel de lichid, ma refer la ulei sau apa...
Rata fiind grasa va lasa multa grasime.
Se acopera vasul cu folie si se da la cuptor la 190 grade pentru cca 2 ore.
Dupa 2 ore, scoateti folia si mai lasati rata la cuptor inca 30 minute sau pana se rumeneste frumos.
Se serveste cu piure de cartofi, varza calita...etc.
Noi de obicei o mancam cu piure si sos de piper.

Grasimea ramasa se strecoara si se pastreaza intr-un borcan in camara...cand faceti pilaf nu uitati sa o folositi...nu o sa va para rau.
Pofta buna si spor la mancat!









Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Print

Print Friendly and PDF