duminică, 23 noiembrie 2014

Macarons


Trebuie sa va spun ca mi-au cam dat batai de cap aceste minunatii numite Macarons, insa cu ajutorul prietenei mele Gabriela Cara al carei blog il gasiti AICI (si care are niste retete senzationale, tot de la ea am si reteta de macarons), si cu sfaturi de la o alta prietena Mihaela, blogul ei il puteti vedea AICI, am reusit sa le dau de cap. Multumesc doamnelor!
Partea proasta cu acesti macaronsi este ca dau dependenta...asa ca, trebuie consumati cu moderatie :).

Ingredientele pentru cca 20 bucati sunt:
150 gr migdale (fulgi sau faina de migdale)
150 gr zahar pudra margaritar
120 gr albus de ou
150 gr zahar tos
40 ml apa
colorant alimentar (in caz ca ii vreti colorati)

Incepem prin a macina in robot migdalele cu zaharul pudra iar apoi le cernem intr-un castron mai maricel. 
Peste ele punem 60 gr albus si amestecam bine.
Intr-o craticioara cu fund dublu se pun pe foc zaharul tos si apa la foc mic pana se topeste zaharul, apoi se mareste flacara. 
Cand ajunge la temperatura de 110 grade (neaparat va trebuie termometru), se bat spuma cele 60 gr albus de ou ramase pana cand zaharul are temperatura de 117 grade. 
Se opreste focul si se toarna usor siropul de zahar in albusurile batute spuma, avand grija sa dam mixerul pe cea mai mica viteza.
Daca vreti sa colorati macaronsi, acum este momentul sa adaugati colorantul.
Se bate in continuare cu mixerul la viteza mare pana cand acompozitia este lucioasa si are cca 45 grade.
Jumatate din bezeaua obtinuta se pune peste migdale si se amesteca usor.
Punem si restul de bezea si amestecam usor, cu miscari fine pana cand compozitia curge de pe spatula usor si are aspectul unei lave.
Aveti grija sa nu amestecati prea mult pentru ca se subtiaza compozitia si nu mai ies, dar nici sa nu amestecati cat trebuie nu este bine.
Realizarea acestui amestec se numeste macaronaj si trebuie sa obtii un amestec nici prea moale, nici prea tare.
Compozitia obtinuta se pune in posh si pe o tava tapetata cu hartie de copt se formeaza macaronsi.
Se lasa la temperatura camerei sa se usuce cca 1 ora, sau pana cand macaronsi fac o pojghita iar cand ii atingi cu degetul nu se lipesc de deget.
Se coc la cuptor cu ventilatie la 150 grade pentru 7 minute, iar apoi reducem temperatura la 120 grade pentru inca 8 minute.
Dupa ce s-au copt se lasa sa se raceasca, se desprind de pe hartia de copt si se umplu cu creme diferite.









Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Print

Print Friendly and PDF