duminică, 31 mai 2015

Croissant cu migdale


Cred ca o reteta mai usoara si mai rapida ca asta, nu exista.
Eu o fac in special cand am croissante vechi, adica de 1-2 zile, dar cumpar si proaspete cand am pofta de asa dezmat.
Croissantele cu migdale sunt un desert cu care va veti impresiona usor prietenii sau rudele (vezi soacrele)...:P
Sunt perfecte dimineata la cafea sau langa un pahar de lapte.

Pentru 6 bucati aveti nevoi de:
6 croissante 
50 ml rom

Pentru crema
115 gr unt
115 gr faina de migdale
30 gr faina grau
75 gr zahar
1 ou
 vanilie (jumatate e pastaie)
un strop de sare
2 linguri rom 

50 gr fulgi de migdale

Intr-un castron puneti untul si frecati-l bine cu zaharul (eu folosesc mixerul).
Adaugati oul, vanilia si mai bateti 1-2 minute.
Puneti faina de migdale, faina de grau, romul, sarea si amestecati usor pana obtineti o crema.
Taiati fiecare croissant pe lung si cu o pensula ii ungeti din belsug cu rom.
Dupa ce i-ati imbatat bine, puneti-le si crema de migdale.
Acelasi tratament de infrumusetare il primeste croissantul si pe deasupra..ungeti-l cu crema si presarati fulgi de migdale.
Dati tava la cuptorul preincalzit la 180 pentru 15-20 minute, sau pana se rumenesc.
 

Toata treaba dureaza cca 30 min, cu copt cu tot.
Simplu si bun!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Print

Print Friendly and PDF