sâmbătă, 23 mai 2015

Sos de vanilie

Dupa parerea mea acest sos merge sa-l puneti pe orice desert.
Merge de minune pe placinte dulci cu branza sau mere, tarta tatin, inghetata, chec, strudel, tarta cu fructe, negresa...etc.
Este ingrozitor de usor de facut si foarte bun.

Aveti nevoie de:
100 ml lapte
100 ml smantana grasa
5o gr zahar
2 galbenusuri
1 pastaie vanilie
1 strop de sare

Puneti la fiert intr-o craticioara laptele, smantana si pastaia de vanilie taiata pe jumatate.
Intr-un castron frecati spuma galbenusurile cu zaharul si sarea.
Cand laptele a dat in fiert...
...luati craticioara de pe foc si turnati laptele peste galbenusuri.
Amestecati bine si puneti castronul sa fiarba in bain-marie.
Amestecati usor pana cand compozitia se ingroasa (arata ca o smantana).
Strecurati crema de eventualele cocoloase, si gata sosul de vanilie.
 
Reteta este luata de pe blogul Laurei Laurentiu, adica de AICI.


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Print

Print Friendly and PDF