miercuri, 14 octombrie 2015

Falafel

Falafelul este o chiftea din naut macinat, foarte buna si hranitoare.
Ca fel de mancare este ideal pentru vegetarieni, dar si pentru cei care tin post.
Se prepara in mai toate tarile arabe, dar nu numai.
Este considerat fast food si se gaseste preparat in lipii alaturi de legume si in unele cazuri cartofi prajiti , dar si de tahini, iaurt sau humus...ce sa mai, o nebunie.

Ca si ingrediente aveti nevoie de:
500 gr boabe de naut uscat
2 catei usturoi
1 ceapa mare
2 legaturi patrunjel
2 linguri faina
1 lingurita bicarbonat
Fulgi de chili 
Sare, piper
Optional se poate adauga un praf de nucsoara si chimion.
Din ingredientele de mai sus au iesit 30 chiftelute, daca vreti mai putine injumatatiti cantitatile.

Nautul se pune la inmuiat intr-un castron cu apa de cu seara.
Se pune apa mai multa, cat sa treaca binisor peste el.
Dimineata se trecoara si se pune in robotul de bucatarie iar odata cu el se pun si restul ingredientelor.
Daca nu aveti robot de bucatarie, se pot trece si prin masina de tocat carne.
Se va obtine o pasta din care luati cate putin si formati chiftelele.
Daca vi se pare ca nu sunt destul de legate, mai adaugati o lingura de faina.
Chiftelutele se prajesc in ulei incins..
...pana se rumenesc.
Se servesc rulate in lipie acompaniate de legume (rosii, castraveti, salata, ceapa, castraveti murati..etc) si sos (tahini, humus, iaurt).
Eu am inlocuit lipia cu pita, care este o paine greceasca.
Simplu si bun!




Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Print

Print Friendly and PDF